Založ si blog

Jesenné, alebo až jarné?

Ako synonymum  pre tieto dve slová použijeme slovko UPRATOVANIE.

Voľby skončili, množstvo letákov, ktoré v žiadnom prípade nereprezentovali heslo, Chráňme naše lesy, a ktoré ešte stále trčia z niektorých schránok akoby reprezentovali väčšinovú neúčasť voličov hlavne väčších miest. Niektoré pokrčené, akoby sa hanbili za neúspech mien, ktoré reprezentujú, ležia tíško v rohu vstupnej chodby, pretože pani udržujúcu čistotu vchodu leží s príznakmi chrípky  vo svojej posteli. Pokiaľ to pretrvá aj do zajtrajška, zoberiem veľkú krabicu, ( blok má 90 bytov) a aspoň čiastočne vrátim lesom, prostredníctvom kontajneru, určenému pre tento účel, nejaký konár, či halúzku.

Nastane  problém , ak pracovníci zamestnaní vo firme na odvoz papiera,ešte nestihli prísť a kontajner vyprázdniť. Teší ma ale predstava, že nový primátor sľúbil aj v tomto smere nápravu. ( Tu chýba vysmiatý smajlík).

V prvý pracovný deň sa snažím nejako vyrovnať s rannou dopravnou špičkou a aj keby som nemal, všímam si les bilboardov pri cestách, mimochodom s jedným, resp. jednou neúspešnou kandidátkou si negatívne zahralo osadenie pútača, keď smerom z Košickej Novej Vsi, hneď za pumpou Oktan, bola osadená dopravná značka STOP. Takže som sa už dostal k mojej otázke. Budú bilboardy a pútače odpútavať pozornosť vodičov do konca jesene, alebo jari? Radšej nepíšem, že ktorého roku.

Ja zajtra nastupujem brigádu v bloku kde bývam (niečo som videl aj pred a okolo bloku. A tí, ktorí osadilli pútače sa môžu pridať.

Priama úmera.

13.08.2023

Rozbehne. sa školský rok, zbohom prázdniny a o rok dovidenia. Niekoľko rokov dozadu, sa však vlečie problém s umiestňovaním či už škôlkarov, alebo učenia chtivých prváčikov, ktorí už niekoľko dní chodia so školskou taškou zavesenou na chrbte, doma, po byte a ukazujú sa pred mladším súrodencom s určitým dešpektom aký sú už veľký. Radosť je to ale predčasná, [...]

Medvedíci.

06.08.2022

Fauna, Flóra, ľudkovia a medvedíci, my všetci si hľadáme zaradenie a miesto na zemeguli, pri ohrození sa bránime, pri anektovaní útočime. Na Slovensku,prevláda názor , že sme národ holubičí a tak tu bola i vzácna symbioza medzi najväčšou u nás žijúcou šelmou, medveďom a človekom. Na rozdiel od amerického Grizlyho, ktorý zapríčinil nie jednu tragédiu , a ruského [...]

Vajce alebo sliepka?

15.04.2022

Ak by sme sa opýtali ukrajinského, alebo ruského vojaka na históriu, respektíve príčinu konfliktu tejto tragickej vojny,ktorá vydesí každého, kto má aspoň elementárny cit pre nezmyselné krviplienenie , tak opoveď z úst vojaka by bola rozpačitá, až žiadna. Odpoveď veliacich dôstojníkov by rovnako nebola relevantná. Teda za čo bojujeme ? Pred nami , vpravo i [...]

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

Rudolf Schuster

Rudolf Schuster získal Čestné občianstvo Košického samosprávneho kraja

23.04.2024 15:06

Ide o vôbec prvé udelenie takéhoto ocenenia v histórii kraja.

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 96797x
Priemerná čítanosť článkov: 2547x

Autor blogu

Kategórie