Založ si blog

Psia poznámka.

      My psíci, okrem toho, že v pracovnej náplni máme obveseľovanie našich pánov a ich rodinných príslušníkov, chodíme na pravidelné prechádzky, kde značkujeme vhodné miesta, čím upozorňujeme našich kolegov, že sme tu už  boli a táto trasa už bola navštívená a sprivatizovaná.( to slovo som počul viackrát od svojho pána, mne sa zapáčilo a tak som ho tiež sprivatizoval)

      Takže ako vidíte som cool a trendy a tak som cez svojho pána (odteraz Jožo) zakúpil dokonca papierové vrecúška na, s prepáčením extrementy.

Jožo, ale aj jeho panička, ktorá je v našej hierarchiji  vodcom svorky,a ktorú Jožo počúva na slovo, mimochodom volá sa Evička, ( ale psst, Jožo ju neviem prečo a vtedy keď nie je nablízku, volá Xantipa), pilne pomocou maličkej lopatičky vkladajú moje odkazy, pardón – extrementíky do ekologicko, papierového vrecka, úporne hľadajú žltú odpadovú nádobu určenú pre likvidáciu…..veď viete čoho.

Ja sa teším, pretože sa naša vychádzka značne predľži, keďže tých nádob je ako húb po dlhotrvajúcom suchu, žalostne málo.

Minulý týždeň, mal Jožo voľno, a tak sme sa šli vyvetrať neskôr ako obyčajne. Chodíme, chodíme hore podedine, prepáčte po meste, ale keď Jožo si toto popod fúz pospevoval, keď sme sa zastavili blízko kontajnerov na smetie, kde dvaja chlapíci v oranžových vestách vyprazdňovali obsah, „psej“ nádoby do kontajneru, z ktorého iba pred chvíľou vyliezol počerný mládenec držiaci nejaký úlovok v rukách.

Joža som nespoznával, pretože mu preskakoval hlas. keď sa tých dvoch pýtal.

To miešate dohromady? To je separovanie? To, načo je potom určené pre psov?   A tak sa Jožo dozvedel, že na tieto žlté nádoby iný spôsob vyprazdňovania nie je.

Už vyše týždňa sú naše prechádzky kratšie o dobu hľadania žltej nádoby. A Jožo s paničkou už nepoužívajú papierové vrecká.

Váš Bobík.

Priama úmera.

13.08.2023

Rozbehne. sa školský rok, zbohom prázdniny a o rok dovidenia. Niekoľko rokov dozadu, sa však vlečie problém s umiestňovaním či už škôlkarov, alebo učenia chtivých prváčikov, ktorí už niekoľko dní chodia so školskou taškou zavesenou na chrbte, doma, po byte a ukazujú sa pred mladším súrodencom s určitým dešpektom aký sú už veľký. Radosť je to ale predčasná, [...]

Medvedíci.

06.08.2022

Fauna, Flóra, ľudkovia a medvedíci, my všetci si hľadáme zaradenie a miesto na zemeguli, pri ohrození sa bránime, pri anektovaní útočime. Na Slovensku,prevláda názor , že sme národ holubičí a tak tu bola i vzácna symbioza medzi najväčšou u nás žijúcou šelmou, medveďom a človekom. Na rozdiel od amerického Grizlyho, ktorý zapríčinil nie jednu tragédiu , a ruského [...]

Vajce alebo sliepka?

15.04.2022

Ak by sme sa opýtali ukrajinského, alebo ruského vojaka na históriu, respektíve príčinu konfliktu tejto tragickej vojny,ktorá vydesí každého, kto má aspoň elementárny cit pre nezmyselné krviplienenie , tak opoveď z úst vojaka by bola rozpačitá, až žiadna. Odpoveď veliacich dôstojníkov by rovnako nebola relevantná. Teda za čo bojujeme ? Pred nami , vpravo i [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 96141x
Priemerná čítanosť článkov: 2530x

Autor blogu

Kategórie