Založ si blog

Ako prišla priateľka o 60 €.

Meteorologický ústav vydal na dnes, pre Košický kraj výstrahu prvého stupňa, ktorá sa týka hlavne vodičov, pre možný vznik poľadovice.  Kto nemusí použiť motorové vozidlo, odvezie sa do cieľa cesty vlakovým, alebo autobusovým spojom.

Priateľka býva v Michalovciach, do Košíc cestuje prevažne autom., Tu sa zúčastňuje skúšok  Košickej filharmónie,ktorej je členkou.

Upozornenia p. Beránka zobrala vážne, aj z dôvodu, že nie je až taká profesionálna vodička.

Košická autobusová stanica. Zvýšený nápor ľudí na nástupištiach, akoby potvrdzoval, že upozornenia SHMÚ padli na živnú pôdu.

Neďaleké stanovištia MHD, plné potencionálnych pasažierov,čaká na ten správny spoj. Neďaleký automat vydáva platný lístok pre cestu na štyri zastávky. Nakoľko už dlho nevyužívala cestovanie MHD,ešte sa obráti s otázkou na spolučakateľa, ktorý jej potvrdí, že cieľ jej cesty ( Dom umenia ) je vzdialený štyri zastávky.

Električka je pristavená, a po nastúpení priateľka označuje lístok. V reproduktoroch zaznie po chvíľke absolvovanej cesty pokyn cestujúcim, aby si pripravili lístky, či iné doklady platné pre cestovanie MHD.  A už je lístok kontrolovaný a jej majiteľke zamrzol úsmev na perách.

Neplatný ? Pokuta ? Prečo? Cíti sa ako zlodejka, chvíľu oponuje, ale revízor je neoblomný. Ako útechu jej oznámi, že má možnosť sťažovať sa na príslušnom  oddelení DPMK.   Peňaženka je ľahšia o 60 €, čo je výška pokuty, za to,že síce mala platný lístok, ale ten sa nemôže použiť pre cestu síce rovnakou trasou a pre dosiahnutie rovnakého cieľa po prejdení štyroch zastávok, električkou , ktorá patrí rovnakej spoločnosti.

Neverím, že by si, čo len jeden cestujúci,  prečítal plné znenie „Tarifných podmienok pre MHD“, kde je v siahodlhom texte zapracované upozornenie v zmysle, priestupku za síce zaplateného ale neplatného použitia v električke označenej ako  „R“. Nie sú štyri zastávky, ako štyri zastávky.

Priateľka vie, že v odpovedi na sťažnosť sa právne oddelenie odvolá práve na „Tarifné podmienky“, čo je neprestrieľné, ale ja by som pridal jednu skúsenosť z dopravnej kontroly, kde ozajstní čierny pasažieri, sú radšej prehliadaný a bol im zjavne umožnený útek aby kontrola nebola vystavená konfliktu.  Treba si to teda vynahradiť na cestujúcich, kde by sa ale určite hodilo vysvetlenie a tolerancia. Ešte upozornenie pre budúcich návštevníkoch Košíc  :  Nie je električka, ako električka!!!!!

Priama úmera.

13.08.2023

Rozbehne. sa školský rok, zbohom prázdniny a o rok dovidenia. Niekoľko rokov dozadu, sa však vlečie problém s umiestňovaním či už škôlkarov, alebo učenia chtivých prváčikov, ktorí už niekoľko dní chodia so školskou taškou zavesenou na chrbte, doma, po byte a ukazujú sa pred mladším súrodencom s určitým dešpektom aký sú už veľký. Radosť je to ale predčasná, [...]

Medvedíci.

06.08.2022

Fauna, Flóra, ľudkovia a medvedíci, my všetci si hľadáme zaradenie a miesto na zemeguli, pri ohrození sa bránime, pri anektovaní útočime. Na Slovensku,prevláda názor , že sme národ holubičí a tak tu bola i vzácna symbioza medzi najväčšou u nás žijúcou šelmou, medveďom a človekom. Na rozdiel od amerického Grizlyho, ktorý zapríčinil nie jednu tragédiu , a ruského [...]

Vajce alebo sliepka?

15.04.2022

Ak by sme sa opýtali ukrajinského, alebo ruského vojaka na históriu, respektíve príčinu konfliktu tejto tragickej vojny,ktorá vydesí každého, kto má aspoň elementárny cit pre nezmyselné krviplienenie , tak opoveď z úst vojaka by bola rozpačitá, až žiadna. Odpoveď veliacich dôstojníkov by rovnako nebola relevantná. Teda za čo bojujeme ? Pred nami , vpravo i [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 96704x
Priemerná čítanosť článkov: 2545x

Autor blogu

Kategórie