Nie je Bugár ako Bugár.

22. novembra 2018, narcis1, Nezaradené

Bugár Imre a Bugár Béla, obaja maďarskej národnosti, takmer rovesníci, ktorí nie sú v príbuzenskom vzťahu, možno sa ani nikdy nestretli, obaja sú však slovenskej verejnosti dostatočne známi.

Imre, strieborný medailista z olympiády v Moskve, majster Európy z roku 1982, či majster sveta v roku 1983. Zásluhy, ktoré tento športovec a predovšetkým rovný chlap, s chrbtovou kosťou má, pre stmeľovanie spoločnosti, pod jednou vlajkou hrdosti, na slovenský a český národ sú nesporné.

Béla striebro vo vlasoch, medailista za dlhoročný pobyt v parlamente.majster  v prispôsovaní sa politickým okolnostiam a schopnosti získať o vlások viac preferencíí, ako je treba na vkľznutie do parlamentu. Kandiduje v prezidentských voľbách so sloganom:  Chcem spojiť spolarizovanú spoločnosť, ( možno tiež pod jednu vlajku ), mám však čosi s chrbtovou kosťou.

Má ale svoje prednosti, ktoré si cenia koaliční partneri, podržať ich v čase ohrozenia, napriek možnému vyskočeniu platničky, tej politickej, ktorá ho môže bolestivo zohnúť pod zvoliteľných päť percent oprávňujúcich k vstupu do parlamentu.

No nie je   BUGÁR, ako Bugár!