Vedenie mesta Košice si zahralo na cudzom ihrisku.

10. januára 2019, narcis1, Nezaradené

Stretnutie zástupcu magistrátu mesta Košice, so zástupcami firmy EEI, ktorá stále pôsobí v oblasti výberu parkovného v tomto meste,  sa jednoznačne uskutočnilo na cudzom ihrisku, kde domácimi bola bratislavská firma EEI.

V takomto prípade už pred stretnutím domáci vedú 1:0, kedykolvek sa môže „team“ posilniť a na lavičke sedí aj prípadný náhradník, ako žolík. Hostia bez náhradníkov a na cudzom ihrisku, sa musia brániť!

Pozícia strany, ktorá dáva výpoveď,nemá skĺznúť do roviny hosťa, ktorý je rád, že sa kdesi bude rokovať, a to rokovať o čomsi tak závažnom ako je výpoveď, resp. ukončenie právneho vzťahu s firmou, ktorá je pre nové vedenie mesta traumou a zatiaľ nenaplneným volebným sľubom.

Na oficiálnej stránke magistrátu mesta Košice od Nového roku je zavesený článok :  Parkovanie patrí Košičanom od 07.01.2019.

Na oficiálnej stránke EEI Košice je ( akoby sa nechumelilo ) zavesený oznam : S nami parkujete.

Chudák občan, rieši dilému , čo bolo skôr : sliepka, alebo vajce a niet toho, kto by mu dal jednoznačnú odpoveď. p. Poláček síce ubezpečoval občanov, že budú riadne informovaný o riešení, ale do dnešného dňa ( 10.01.2019), minimálne na “ Kuzmánke “ ani jedného info-vtáčika- letáčika. Pracovníci magistrátu, by si najradšej zobrali dovolenky, pretože relevantnú odpoveď na ako ďalej, nepoznajú.

A tak som sa dnes dozvedel, po stretnutí p. Burdigu ( poverený mestom na jednanie s EEI) , a vyjadrení hovorkyne magistrátu mesta Košice, že už je pripravený novelizovaný návrh VZN, do ktorého sa ešte zapracujú vylepšenia pre občanov. To ale nekorešponduje s vyhláseniami p. primátora o zabezpečenom parkovaní pre občanov od 07.01. 2019. Podľa hovorkyne mesta sa ešte (až teraz?) na budúci týždeň uskutoční stretnutie expertov na magistráte mesta.  Ešte, že nie v Bratislave. To by bolo 2: 0 pre EEI.