Generálka Blackoutu?

8. apríla 2020, narcis1, Nezaradené

V  utorok, deň po zverejnení správy o otvorení niektorých menších prevádzok, týkalo sa to aj tzv. HOBBY obchodov, som vyrazil do blízkej predajne semien, záhradkárskych potrieb a náradia. Predavačke napriek nasadenej rúške ,, sa dal rozoznať spokojný úsmev na tvári, prameniaci z obnovenia jarného predaja. Ovrúškovaní zákaznici spokojní odchádzali s nákupom rôzných potrieb ,tešiac sa na ďalšie víkendy, hneď po skončení ešte stále trvajúcicjh nočných mrazov a chladných rán.

Prichádzajú sviatky, črtá sa ideálne počasie na výsadbu semien a hlavne je to predlžený víkend, keď prerušenú prácu ukončím v deň nasledujúci.

Kategória občanov, zahrňujúcich záhradkárov a chalupárov však nedostane šancu na premenu želaní do skutočnosti.  Vládne nariadenie, ktoré už dva dni pred začiatkom sviatkov nariaďuje kontroly motorových vozidiel a ich posádok pre nezainteresovaného evokuje pocit, že asi zdrhol nebezpečný zločinec, nebodaj Kočner či Černák.

Vládne nariadenie, šité horúcou ihlou ,nezohľadňuje pohyb spoluobčanov, ktorí sa nepresúvajú na autách, chodia z osady, do osady cestami tretej triedy a navštevujú svojich príbuzných absolútne nekontrovateľne. Rovnako v mestských častí od kontajneru ku kontajneru ,ohnisku možnej nákazy.Tu ale nepríde na kontrolu ani len mestský policajt, ktorý môže upozorniť, prípadne poučiť o tom, že obsah kontajnera nepatrí na zem.

Teda v čase, keď nám ZBYTOČNE otvorili obchody so záhradkárskymi potrebami, a v čase keď by sa mohlo urobiť najviac, ostávame doma, v TV sme upozorňovaní za týchto okolností, na možné rodinné konflikty, až domáce násilie, nám štát neumožní tzv. prevetranie hláv, zabudnutie na koronavírové správy, ale nás podozrieva z orgií, ktoré na chalupe či záhradke s rodinou vyparatíme.

A je tu pondelok a mládenci sa nekontrovatelne presúvajú z  Hornej do Dolnej či Vyšnej do Nižnej,…..Mysleli ste aj na nich!!??