Niečo z apolitického súdka.

19. decembra 2020, narcis1, Nezaradené

S Ferom sa poznám dlhé roky, keď poviem, že ešte z čias povinnej vojenskej služby, tak to už je fakt dávno. Rád si posedel pri partičke kariet, s kamarátmi a pri nejakom tom pive, prešpikovanom  ohnivou vodou.

Občas zašiel na hokej, či futbal, rád sa pozrel za pekným dievčaťom, no skrátka normálny chlap.

Začiatky príkazových opatrení prijímal s pochopením, podľa neho hlavne rúška pridali ženám na atraktivite, pripadali mu ako novodobé Fatimy s tajuplnými očami.

Keď prišlo obmedzenie návštev pre fanúšikov športových podujatí posmutnel ale o to viac a dlhšie si posedel pri čertových obrázkoch a nejakej tej zápražke..

Keď prišlo obmedzenie v otváracích, či skôr zatváracích hodinách reštaurácii a baroch,,tak to už na Ferovi zanechalo stopu, čo bolo badať aj na jeho zarúškovanej tvári.

Doma ho namiesto Fatimy čakala Xantipa  a tak Fero dával prednosť kamarátom z mokrej štvrte, ktorí zatvorené pohostinstvá, nahradili konzumáciou alkoholu zakúpeného z neďalekého supermarketu, na lavičke v parku.

Najviac si rozumel s Janom Malým, hlavne preto, že Jano mu stále nechával vo fľaši viac ako polovicu pálenky pretože podľa jeho slov, ho ešte čaká práca u jednej paničky, ktorú manžel akosi zanedbáva. A po absolvovaní celoplošných testov, je stretnutie aj bezpečné.

Tak ahoj, rozlúčili sa, a Fero sa venoval nedopitej fľaši a kamarátom z vedľajšej lavičky.

Je čas ísť domov, supermarket zatvárajú, začína byť aj chladno, pálenka dopitá a tak sa Fero vybral pomalým krokom domov..

V byte bola tma, Fera však pochytil hlad a tak v kuchyni rozsvietil, aby si vybral z chladničky niečo pod zub.Trocha slaninky neuškodí povedal si Fero a., položil ju na nejaký modrý papier, ktorý bol na stole.  Neviem prečo žena nechala svoj test tu na kuchynskom stole a chystal sa ho odložiť.  Zrazu mu zrak padol na meno testovanej osoby.  JÁN MALÝ,a v hlave sa mu premietli slová teraz už bývalého kamaráta .

Od tohto dňa už Fero medzi štamgastov nechodí . Hovorí sa, že ho vidia na prechádzkach s manželkou,. Že by happy end?