Výnimky z výnimiek.

29. januára 2021, narcis1, Nezaradené

Po schvalení zákonov, vyhlášok, rôzných nariadení , ktoré sú často šité horúcou ihlou, poslancami Národnej rady, život ukáže nedokonalosti,ktoré sa musia, novelizovať.doplňať, či inak upravovať, Dodatky obsahujú rôzne výnimky, ktoré čiastočne zmiernia prijaté opatrenia. Ale ak vznikajú akékoľvek výnimky ,vzniká  tu možnosť ich zneužitia, pretože ak je tu výnimka jedna, prečo by nemohla byť aj druhá a z  druhej aj tretia. Príkladom sú aj welness pobyty počas tvrdého lockdownu v Rajeckých Tepliciach, ale aj ďalších kúpelných zariadení, kde  rodina v rámci výnimiek absolvovala  regeneračný pobyt mimochodom určený pre pacientov s diagnózou ,ktorá v žiadnom prípade nemôže byť rovnaká pre každého člena  rodiny, logické vysvetleinie je iba v obídení výnimky..

Okres Košice mesto, je okresom, ktorý má hranice s susednými okresmi dalo by sa povedať, hneď za rohom.Ak sa vydáte ktoroukoľvek cestou  smerom z centra,, tak hranice okresu končia maximálne 5 kilometrov jazdy autom dopravnou značkou oznamujúcou koniec okresu..Stovky Košičanov, vlastní rôzne rekreačné objekty ako chatky, chalupy, záhrady v susednom okrese a od vyhlásenia lockdownu, keďže sa nesmú prekročiť hranice okresu,nesmie do vlastnej rekreačnej chalupy i keď platí riadne dane a iné poplatky súvisiace s pobytom , napríklad odvoz smetí a podobne. Nemôžu skontrolovať stav nehnutelnosti, kde sa mohlo veľa vací poškodiť, trebárs návštevou nevítanej osoby, alebo záľahou snehu na streche, keď hrozí jej preborenie,,nedávne výčiny vetra mohli poškodiť rovnako  súčasti objektu.  Práve pre podobné prípady by sa mohla uplatniť VÝNIMKA o nutnej kontrole vlstných rekreačných objektov , keď okrem certifikátu, s negatívnym testom ´by stačil list vlastníctva k danému objektu.

V susednom Česku,, platí a je umožnený pobyt vo VLASTNOM  REKREAČNOM ZARIADENÍ osobám z jednej domácnosti a tým sa trocha odľahčí aj mestám o určité percento víkendujúcich vo svojom.