Predávam chalupu.

13. februára 2021, narcis1, Nezaradené

S jarnými  prázdninami / ak budú /, je často spojený pobyt v prírode , z toho veľakrát na chate či chalupe, ktorá  je v osobnom vlastníctve a je využívaná na relax a rekreáciu rodiny. Tu sa utužujú rodinné vzťahy, rodičia sa venujú deťom , deti sa vyšantia niektoré si otestujú šikovnosť pri drobných prácach na zveľaďovaní okolia a nadobúdajú vzťah k prírode.

Z tlačovky , na ktorej vysvetľoval minister zdravotníctva v hororovom duchu možnosť šírenia pandémie počas pobytu na vlastnej chate, teda súkromnom majetku mi pripomenula časy , kolchozov a družstiev , keď o vašom majetku a ako s ním nakladať rozhodovali iní.

Nakolko do susedného okresu kde máme chalupu, by som na základe „semaforu“ mohol s rodinou za účelom pobytu v prírode ísť, tak mi manželka navrhla aby sme uvarili čajík, dali ho do termosky a ten potom môžme aj s bagetkou konzumovať na terase chalupy. Pre istotu by sme kľúče od chalupy nebrali, aby nás to nedajbože nelákalo vojsť do chalupy a tam sa nakaziť. Problém by robilo problematické využitie prírody, ako toalety, možno by nastúpila    ľútosť ,že tú vo vnútri  chalupy nemôžme využiť. A vôbec, prečo platíme dane v plnej výške, rovnako za odvoz odpadu a spotrebu vody, keď sme na chalupe iba v dobe zákonodarcami povolenej.

Po  nastolenej “ Hamletovskej “ otázke : Ísť  alebo neísť ,na zamknutú chalupu, alebo využiť povolenú zdravotnú prechádzku v okolí bytovky , spojenú s návštevou blízkych potravín zrazu nás napadol červík pochybnosti.  Bývame na 12. poschodí a bez použitia výťahu a vzhľadom na vek sa z bytu nedostaneme. , mohli by sme síce požiadať o donášku ale čo ostatní nájomníci , veď tí sú každý deň ohrozovaní po nastúpení do výťahu prenosom pandémie. V priestore kabíny výťahu sa nedá dosiahnúť odstup dvoch metrov, nie je tam dezinfekcia, blízky kontakt je pri jazde na vyššie poschodia  so zastaveniami, viac ako dve minúty,  a v čase špičky sa vydýchajú v kabíne kubíky vzduchu. DOPORUčENIE pre pána ministra je jednoznačné  : Treba odstaviť všetky výťahy na Slovensku!!!!. Určite to prinesie efekt v zafarbení semafórov.

Loock Down   všetkých výťahov !!!         Zdroj:  TN MARKÍZA vysielané 12.02.2021 cca ako siedmu správu..