Dať mat – Matovičovi.

9. apríla 2021, narcis1, Nezaradené

Ďalšie pokračovanie seriálu, o Dobrom premiérovi  a jeho zrkadielku , končí z dôvodu zatvorených prevádzok na ich výrobu a tak čarovná veta:,  zrkadielko, zrkadielko, kto je najlepší premiér v rámci E.Ú , môže ešte zaznieť po spolupráci „Troj-osi : minister financií S.R. -minister zahraničných vecí H.U. a nemenovaný minister R.F, keď okrem vakcín, sa vybaví kontrakr na zrkadielka pre Narcisov s veľkým egom.

Dobrý seriál prebraný z českej scény s názvom : Možno príde aj kúzelník by odhalil  ako sa minister financií dostal do Moskvy v rámci  záchrannej akcie Sputnik. Letel špeciálom ? Šiiel peši?/ ON všetko dokáže, Cestoval vlakom?  Prehľadal som päť mienkotvorných denníkov a nič..  Nič nevedel ani hovorca  Igora Matoviča, a v tlači boli použité iba slovné spojenia ako: potajomky VYBRAL,   ŠIEL,  prípadne , ODCESTOVAL. Podobné extempore sú v rozvinutých demokraciách označované ako  partizánčina a konanie na vlastnú päsť budí rôzne podozrenia a dohady. Prichádza kamuflovanie, a všetka vina končí na pleciach iných, len nikdy nie na hlave ,na ktorej by sa krásne roztopilo, pretože sa jedná o hlavu horúcu. a ako vieme rozhodovať by sa malo s hlavou chladnou.

Matovičove alibistické správanie mi pripomína spolužiaka z detstva, keď po príchode zo školy, som ho stretol ako sedí na schodoch a v rukách drží učebnicu . z ktorej si predčítal báseň , z ktorej dostal  nedostatočnú. Keď som sa ho spýtal prečo si to opakuje, odpovedal, že po maminom príchode jej tú báseň prednesie s komentárom : No vidíš mama, ako mi mohla učiteľka dať nedostatočnú!!!

Nový minister financií nemá vytvárať miesto pre vlastné konšpiračné hry,, pretože v niektorej ďalšej , sa nájde hráč, ktorý  mu v niektorej dalšej ním rozohranej partii / Rusi aj Maďari boli vždy dobrí šachisti uštedri MAT.