Medvedíci.

6. augusta 2022, narcis1, Nezaradené

Fauna, Flóra, ľudkovia a medvedíci, my všetci si hľadáme zaradenie a miesto na zemeguli, pri ohrození sa bránime, pri anektovaní útočime.

Na Slovensku,prevláda názor , že sme národ  holubičí a tak tu bola i vzácna symbioza medzi najväčšou u nás žijúcou šelmou, medveďom a človekom. Na rozdiel od amerického Grizlyho, ktorý zapríčinil nie jednu tragédiu , a ruského ( ukrajinského /medveďa veľkeho/, ktorí zachránil Nastenku a z ktorého sa vykľul mládenec Ivan. Ako áno, ako nie Grizly,  už niekolko desaťročí ovplyvńuje politické dianie v 3/4 sveta , v prípade konfliktu ,okrem finančných dodávok sa neokúňa dodať zbrane.

Slovenský medvedík, ktorý ešte nedávno nosil rozprávkové meno  Medvedík PU sa skamarátil s medveďom Karpatským, daroval mu zopár  zelených tričiek , čo nebolo najhoršie, horšia bola nekoordinovaná dodávka rôznych výhod oproti Slovákom, až im aj dôchodcova závideli.

Medzitým ruský medveď ,ktorému bolo ľuto nerovnomernému rozdeleniu územného vplyvu po svetovej vojne a nespokojnosti s Tymošenkovou a Juščenkom si brúsil v brlôžku a pripravil plán na získanie území pre Veľkú rus.

ˇZial konflikt sa naťahuje, obetí pribuda a nik zo zainteresovaných nemá odvahu povedať :   ZBOHOM  ZBRANIAM a jedine takto zastaviť  Brato-vražednú vojnu. Želajme si aj , aby do diania nezasiahla  Čínska Panda.