Založ si blog

Ako som nevolil.

Svoje bývanie, respektíve prítomnosť v priebehu roka, delím medzi dve „srdcovky“,a to moje rodné mesto a dedinku vzdialenú nejakých 20 kilometrov od bodu A, do bodu B.

V dedinke sa pripájam v rámci „akcie Z“ brigádam na obecnom vodovode, ktorý nás zásobuje po jarnom čistení a menších opravách skvostnou pramenitou vodou, v rámci rozvíjánia dobrých susedských vzťahov, navštevujem miestne pohostinstvo, kde sa toho človek veľa dozvie, viac ako z regionálnych správ, ktoré vysielajú staršie susedy, posedávajúce na priedomí a nemajú ich zaktualizované,keďže krčma je v rovnakej budove ako obecný úrad a starosta sa po fajronte vždy zastaví pri večne smädných chlapoch. na slovko, dve.

Občas zájdem na nedeľnú omšu a tak sa dá povedať, že po zaplatení miestných daní,spĺňam štatút obyvateľa.

Keď sa vrátim do mesta, prečítam si oznamy, uverejnené na oznamovacej tabuli, vo vchode nášho bloku, zúčastním sa avizovanej domovej schôdze, aktívne prispejem k uprataniu pivničných priestorov, susedovi nahodím istič, nakoľko mám v bloku povesť hodinového manžela, ale to je o niečom inom.

Teraz už to hlavné.  Túžim  cez obecné a miestne volby stať sa Dr. Jekyllom a Mr. Hydom . Mať možnosť rozdeliť sa  a vyjadriť svoj názor na komunálnu politiku v oboch miestach kde žijem, bývam a zúčastňujem sa miestneho diania.

Súčasná legislatíva to neumožňuje a tak nakoľko, som sa v deň volieb nachádzal v bode B, kde som voliť nemohol, ale rád by som podporil kandidáta, ktorý by obci dal viac, ako doterajší starosta.

Rovnako som absentoval v bode A, a tak diléma trvá. Bude trvať aj o štyri roky.

To je diskriminácia občana, ktorý nemôže preukázať svoj názor na mieste, kde sa mu veľa vecí nepáči, ale žije a dýcha rovnaký vzduch, ( mimochodom teraz znečistený od neekologického spaľovania paliva) ako jeho susedia.

Takže preto som nevolil.

Priama úmera.

13.08.2023

Rozbehne. sa školský rok, zbohom prázdniny a o rok dovidenia. Niekoľko rokov dozadu, sa však vlečie problém s umiestňovaním či už škôlkarov, alebo učenia chtivých prváčikov, ktorí už niekoľko dní chodia so školskou taškou zavesenou na chrbte, doma, po byte a ukazujú sa pred mladším súrodencom s určitým dešpektom aký sú už veľký. Radosť je to ale predčasná, [...]

Medvedíci.

06.08.2022

Fauna, Flóra, ľudkovia a medvedíci, my všetci si hľadáme zaradenie a miesto na zemeguli, pri ohrození sa bránime, pri anektovaní útočime. Na Slovensku,prevláda názor , že sme národ holubičí a tak tu bola i vzácna symbioza medzi najväčšou u nás žijúcou šelmou, medveďom a človekom. Na rozdiel od amerického Grizlyho, ktorý zapríčinil nie jednu tragédiu , a ruského [...]

Vajce alebo sliepka?

15.04.2022

Ak by sme sa opýtali ukrajinského, alebo ruského vojaka na históriu, respektíve príčinu konfliktu tejto tragickej vojny,ktorá vydesí každého, kto má aspoň elementárny cit pre nezmyselné krviplienenie , tak opoveď z úst vojaka by bola rozpačitá, až žiadna. Odpoveď veliacich dôstojníkov by rovnako nebola relevantná. Teda za čo bojujeme ? Pred nami , vpravo i [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 96708x
Priemerná čítanosť článkov: 2545x

Autor blogu

Kategórie