Založ si blog

Nie je Bugár ako Bugár.

Bugár Imre a Bugár Béla, obaja maďarskej národnosti, takmer rovesníci, ktorí nie sú v príbuzenskom vzťahu, možno sa ani nikdy nestretli, obaja sú však slovenskej verejnosti dostatočne známi.

Imre, strieborný medailista z olympiády v Moskve, majster Európy z roku 1982, či majster sveta v roku 1983. Zásluhy, ktoré tento športovec a predovšetkým rovný chlap, s chrbtovou kosťou má, pre stmeľovanie spoločnosti, pod jednou vlajkou hrdosti, na slovenský a český národ sú nesporné.

Béla striebro vo vlasoch, medailista za dlhoročný pobyt v parlamente.majster  v prispôsovaní sa politickým okolnostiam a schopnosti získať o vlások viac preferencíí, ako je treba na vkľznutie do parlamentu. Kandiduje v prezidentských voľbách so sloganom:  Chcem spojiť spolarizovanú spoločnosť, ( možno tiež pod jednu vlajku ), mám však čosi s chrbtovou kosťou.

Má ale svoje prednosti, ktoré si cenia koaliční partneri, podržať ich v čase ohrozenia, napriek možnému vyskočeniu platničky, tej politickej, ktorá ho môže bolestivo zohnúť pod zvoliteľných päť percent oprávňujúcich k vstupu do parlamentu.

No nie je   BUGÁR, ako Bugár!

Priama úmera.

13.08.2023

Rozbehne. sa školský rok, zbohom prázdniny a o rok dovidenia. Niekoľko rokov dozadu, sa však vlečie problém s umiestňovaním či už škôlkarov, alebo učenia chtivých prváčikov, ktorí už niekoľko dní chodia so školskou taškou zavesenou na chrbte, doma, po byte a ukazujú sa pred mladším súrodencom s určitým dešpektom aký sú už veľký. Radosť je to ale predčasná, [...]

Medvedíci.

06.08.2022

Fauna, Flóra, ľudkovia a medvedíci, my všetci si hľadáme zaradenie a miesto na zemeguli, pri ohrození sa bránime, pri anektovaní útočime. Na Slovensku,prevláda názor , že sme národ holubičí a tak tu bola i vzácna symbioza medzi najväčšou u nás žijúcou šelmou, medveďom a človekom. Na rozdiel od amerického Grizlyho, ktorý zapríčinil nie jednu tragédiu , a ruského [...]

Vajce alebo sliepka?

15.04.2022

Ak by sme sa opýtali ukrajinského, alebo ruského vojaka na históriu, respektíve príčinu konfliktu tejto tragickej vojny,ktorá vydesí každého, kto má aspoň elementárny cit pre nezmyselné krviplienenie , tak opoveď z úst vojaka by bola rozpačitá, až žiadna. Odpoveď veliacich dôstojníkov by rovnako nebola relevantná. Teda za čo bojujeme ? Pred nami , vpravo i [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 96713x
Priemerná čítanosť článkov: 2545x

Autor blogu

Kategórie