Založ si blog

Hymničky, hymny, hymnusy.

Vznikajú na posilnenie národného uvedomenia, majú osloviť všetkých váhavých, synov a dcéry národa, neraz slúžia na posilnenie bojového ducha dobyvačných armád, veď taká husitská, “ Kdož jsou boží bojovníci“, bola v tom období na perách husitov šírená aj na území dnešného Slovenska.

Niekedy sa stane, že si hymny hrané pri športových podujatiach popletú usporiadatelia, a víťazné družstvo si pretrpí hymnu porazeného štátu, potom podá sťažnosť, organizátori a zodpovední sa ospravedlnia, chuť blenu však ostáva, spolu s myšlienkou, že sme ešte neprerazili do povedomia historicky známejších štátov. Známe sú pomýlenia Slovenska so Slovinskom a to aj „hlavami pomazanými „, či vrcholovými predstaviteľmi štátov..

Od čias pôsobenia bývalého šéfa Slotu v našom parlamente a jeho smutne známych výrokov o nasadnutí do tankov smer Budapešt, sa zdalo, že averzia SNS voči Maďarom ostala kdesi pred vchodom do parlamentu. A tak je na stole návrh o hraní, či nehraní,  spievaní, či nespievaní, čítaní, či nečítaní. hymny toho, či iného ( rozumej hlavne Maďarského ) štátu  Zbytočnosť, nad zbytočnosť. Nie sú vari dostatočné témy, ktoré trápia našich občanov? Spomeniem aspoň zdravotníctvo, podvyživených ( finančne ) dôchodcov, školstvo, nezamestnanosť………..ALEBO!!!…..tieto témy vyrieši práve návrh zákona z dielne SNS.   Veď mi zamestnáme ľudí, ktorí sa v novootvorených kurzoch budú učiť hymny štátov, pretože inak nerozoznajú čo kto spieva, či nejakú krčmovú, alebo štátnu hymnu. Posilnené o ďalších nezamestnaných budú hliadky na železniciach, počas rôznych športovo – kultúrnych podujatí.  Časť peňazí vybraných na pokutách, pôjde pre dôchodcov, časť do zdravotníctva, školstvo si privyrobí zberom PET fliaš, po odobrení zákona o ich zbere , keďže ostanú prevažne na mieste podujatia.  Trocha to pribrzdí súdnictvo, a políciu, keď im pribudne nová agenda, policajti by ale po konkurzoch tiež prijať niekolko mladých nezamestnaných, aspoň do administrativy.

Bez problémov budú aspoň organizované rybárske preteky s medzinárodnou účasťou, tam sa totiž spievať nesmie.

Priama úmera.

13.08.2023

Rozbehne. sa školský rok, zbohom prázdniny a o rok dovidenia. Niekoľko rokov dozadu, sa však vlečie problém s umiestňovaním či už škôlkarov, alebo učenia chtivých prváčikov, ktorí už niekoľko dní chodia so školskou taškou zavesenou na chrbte, doma, po byte a ukazujú sa pred mladším súrodencom s určitým dešpektom aký sú už veľký. Radosť je to ale predčasná, [...]

Medvedíci.

06.08.2022

Fauna, Flóra, ľudkovia a medvedíci, my všetci si hľadáme zaradenie a miesto na zemeguli, pri ohrození sa bránime, pri anektovaní útočime. Na Slovensku,prevláda názor , že sme národ holubičí a tak tu bola i vzácna symbioza medzi najväčšou u nás žijúcou šelmou, medveďom a človekom. Na rozdiel od amerického Grizlyho, ktorý zapríčinil nie jednu tragédiu , a ruského [...]

Vajce alebo sliepka?

15.04.2022

Ak by sme sa opýtali ukrajinského, alebo ruského vojaka na históriu, respektíve príčinu konfliktu tejto tragickej vojny,ktorá vydesí každého, kto má aspoň elementárny cit pre nezmyselné krviplienenie , tak opoveď z úst vojaka by bola rozpačitá, až žiadna. Odpoveď veliacich dôstojníkov by rovnako nebola relevantná. Teda za čo bojujeme ? Pred nami , vpravo i [...]

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 96854x
Priemerná čítanosť článkov: 2549x

Autor blogu

Kategórie