Založ si blog

Cestovanie v MHD.

Počas horúcich tohtoročných dní, môže sa cesta s využitím MHD zmeniť na pokračovanie filmu bratov Coenových, „Táto krajina nie je pre starých“, čomu svedčí aj dnešná cesta autobusom číslo 36 zo sídliska Ťahanovce, smerom do centra Košíc.

Blížilo sa poludnie,keď som nastúpil do pravidelného spoja autobusu, síce nie poslednej generáce, ale zato presného v dodržiavaní cestovného hamonogramu. So mnou ešte nastúpilo zo 6-7 abonentov tejto linky, ktorí sa dovtedy ukrývali pred páliacím slnkom v úzkom pásiku tienika, ktorý vytvorila rozpálená zastávka, v ktorej sa už nik negriloval, vnútro opustili aj najskalnejší vyznávači horúčav.

Autobus pristál pekne vedľa nástupišťa, okrem horúceho vzduchu nikto nevystúpil a po nastúpení som konštatoval, že tu vyrastá silná konkurencia saunovacím zariadeniam. Určite pomôže aj cena, iba 0,90 € , ako základna cena lístka opravňujúca využívať inováciu od DPMK a schválená mestským zastupitelstvom.  “ Vďaka“, p.Poláček.

Autobus míňal sídlisko“ Mier“, keď  vodičovi  zaklopala menšia pani s otázkou, či nezabudol zapnúť klimatizáciu, s prosbou o jej sfunkčnenie, nakoľko  teplota v autobuse je neúnosná, hlavne pre starších cestujucich.

Opozícia sa však utvorila na prekvapenie z cestujúcich, ktorí jej“ vysvetlili, „, že vodič za nič nemôže, to akože nemá žiadnu zodpovednosť a nech si vystúpi, ak sa jej to nepáči, načo pani oponovala,tým,že do tohto autobusu prestúpila s plne klimatizovaného spoja a teda, prečo to niekde ide a v inom spoji nie.

Po tomto drobnom incidente, sa  z prvej polovice autobusu začali ozývať hlasy, aj vystrašené a ako sa dalo vyrozumieť, išlo o pána, ktorý vplyvom horúčavy skolaboval a ležal v neprirodzenej polohe s hlavou na sedadle. Volali sa výzvy po lekárovi, či sestričke, ktorí mohli byť potencionálne medzi cestujúcimi.

Niekto použil mobil, zavolal na kompetentné  miesto a tak vodič odstavil autobus na zastávke, za hlavnou poštou. Verím, že starší cestujúci dostal rýchlu pomoc, finále som už nedopozeral, pretože to bola moja adresná zastávka, teda konečne doma.

Neviem či v DPMK je nejaký predpis, ktorý by určoval, za akej vysokej teploty ešte môže autobus bez funkčnej klímy premávať, ono to v zime, keď zasa nefuguje kúrenie ide, ľahšie sa to prekoná, želám však vedeniu DPMK, aby so zvýšením cestovného, priniesli aj spokojnosť cestujúcich.

 

 

 

Priama úmera.

13.08.2023

Rozbehne. sa školský rok, zbohom prázdniny a o rok dovidenia. Niekoľko rokov dozadu, sa však vlečie problém s umiestňovaním či už škôlkarov, alebo učenia chtivých prváčikov, ktorí už niekoľko dní chodia so školskou taškou zavesenou na chrbte, doma, po byte a ukazujú sa pred mladším súrodencom s určitým dešpektom aký sú už veľký. Radosť je to ale predčasná, [...]

Medvedíci.

06.08.2022

Fauna, Flóra, ľudkovia a medvedíci, my všetci si hľadáme zaradenie a miesto na zemeguli, pri ohrození sa bránime, pri anektovaní útočime. Na Slovensku,prevláda názor , že sme národ holubičí a tak tu bola i vzácna symbioza medzi najväčšou u nás žijúcou šelmou, medveďom a človekom. Na rozdiel od amerického Grizlyho, ktorý zapríčinil nie jednu tragédiu , a ruského [...]

Vajce alebo sliepka?

15.04.2022

Ak by sme sa opýtali ukrajinského, alebo ruského vojaka na históriu, respektíve príčinu konfliktu tejto tragickej vojny,ktorá vydesí každého, kto má aspoň elementárny cit pre nezmyselné krviplienenie , tak opoveď z úst vojaka by bola rozpačitá, až žiadna. Odpoveď veliacich dôstojníkov by rovnako nebola relevantná. Teda za čo bojujeme ? Pred nami , vpravo i [...]

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 09:06

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 95998x
Priemerná čítanosť článkov: 2526x

Autor blogu

Kategórie