Založ si blog

Idylka?

Obrázky zimnej krajiny, ktorá je celá v bielom šate, zdôrazňujem CELÁ, pretože sniežik ostáva na chodníkoch celý deň,a to vďaka poslancom Národnej rady, ktorí novelizovali zákon o cestnej premávke. Chcelo by to poďakovanie, to by ale so mnou nesúhlasili seniori, ktorí cupkajú po vychodených stopách, ktoré vytvorili uličku v napadnutom snehu a keď majú šťastie, tak sa nepošmyknú a nespadnú.

Susedka to šťastie nemala a tak zbierala nákup, ktorý sa jej rozsypal po chodníku a na dôvažok má modrinku na kolene. Ešteže nič horšie. V prípade nejakej PN-ky si mohla náhradu  uplatniťešte pred rokom u správcu nehnuteľnosti, viem bola tam aj byrokracia, potrebný svedok atď.ale dalo sa. Keďže súčastná zodpovednosť je na pleciach mesta, bude musieť mesto nejaké sankcie vyvodiť voči sebe a počítať v rozpočte aj na takéto nepredvídané výdavky.

Štát zasa musí dotovať mestské rozpočty, na vybavenie snežnej techniky, pretože v napätom rozpočte miest, je problémom niekedy trikrát pokosiť trávnaté plochy, udržiavať čistotu a poriadok v mestách,ale aj  obciach.

V minulosti múdri starostovia a predtým richtári, zavádzali deľbu práce pri udržiavaní čistoty a aj odpratávaní snehu, veď na priedomie občanovi nik neprišiel upratať, či odhrnúť sneh. Je pravdou, že v kalamitnej situácii sused, susedovi pomohol, to je ale o ľudskej súdržnosti.

Pri novelizovaní zákonov ako je tento, kde sa nenápadne prešmykol paragraf o povinnosti miest pri odpratávaní snehu, mám dojem, že únava, ktorú môže spôsobiť pridlhé sedenie v poslaneckej lavici otupí pozornosť pri schvaľovaní. Verím, že Únia miest a obcí presadí to, aby sa tento paragraf z novely Zákona o cestnej premávke vypustil a nahradil rozumnejším, či pôvodným Zákonom č. 135/ 1961 Zb. o doržiavaní čistoty na chodníkoch a priľahlých priestoroch pri nehnuteľnostiach.

Suseda dnes opäť padla a už ale nadávala. Krvavé koleno pod roztrhnutými nohavicami nevyzeralo najlepšie a také nadávky, by som od  na pohľad slušnej dámy nečakal.  Nadávky ukončila monológom, z ktorého som vyrozumel, že z navýšeného platu, by si mali okrem oblekov poslanci kúpiť lopaty a vypomôcť samosprávam v čase snehovej kalamity. Alebo urýchlene odsúhlasiť povinnú vojenskú službu, aspoň na niečo by boli tí vojaci užitoční.

 

Priama úmera.

13.08.2023

Rozbehne. sa školský rok, zbohom prázdniny a o rok dovidenia. Niekoľko rokov dozadu, sa však vlečie problém s umiestňovaním či už škôlkarov, alebo učenia chtivých prváčikov, ktorí už niekoľko dní chodia so školskou taškou zavesenou na chrbte, doma, po byte a ukazujú sa pred mladším súrodencom s určitým dešpektom aký sú už veľký. Radosť je to ale predčasná, [...]

Medvedíci.

06.08.2022

Fauna, Flóra, ľudkovia a medvedíci, my všetci si hľadáme zaradenie a miesto na zemeguli, pri ohrození sa bránime, pri anektovaní útočime. Na Slovensku,prevláda názor , že sme národ holubičí a tak tu bola i vzácna symbioza medzi najväčšou u nás žijúcou šelmou, medveďom a človekom. Na rozdiel od amerického Grizlyho, ktorý zapríčinil nie jednu tragédiu , a ruského [...]

Vajce alebo sliepka?

15.04.2022

Ak by sme sa opýtali ukrajinského, alebo ruského vojaka na históriu, respektíve príčinu konfliktu tejto tragickej vojny,ktorá vydesí každého, kto má aspoň elementárny cit pre nezmyselné krviplienenie , tak opoveď z úst vojaka by bola rozpačitá, až žiadna. Odpoveď veliacich dôstojníkov by rovnako nebola relevantná. Teda za čo bojujeme ? Pred nami , vpravo i [...]

Kirjat Šmona / Izrael / Libanon /

Explózie v Iráne. USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder.

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 96685x
Priemerná čítanosť článkov: 2544x

Autor blogu

Kategórie