Založ si blog

Generálka Blackoutu?

V  utorok, deň po zverejnení správy o otvorení niektorých menších prevádzok, týkalo sa to aj tzv. HOBBY obchodov, som vyrazil do blízkej predajne semien, záhradkárskych potrieb a náradia. Predavačke napriek nasadenej rúške ,, sa dal rozoznať spokojný úsmev na tvári, prameniaci z obnovenia jarného predaja. Ovrúškovaní zákaznici spokojní odchádzali s nákupom rôzných potrieb ,tešiac sa na ďalšie víkendy, hneď po skončení ešte stále trvajúcicjh nočných mrazov a chladných rán.

Prichádzajú sviatky, črtá sa ideálne počasie na výsadbu semien a hlavne je to predlžený víkend, keď prerušenú prácu ukončím v deň nasledujúci.

Kategória občanov, zahrňujúcich záhradkárov a chalupárov však nedostane šancu na premenu želaní do skutočnosti.  Vládne nariadenie, ktoré už dva dni pred začiatkom sviatkov nariaďuje kontroly motorových vozidiel a ich posádok pre nezainteresovaného evokuje pocit, že asi zdrhol nebezpečný zločinec, nebodaj Kočner či Černák.

Vládne nariadenie, šité horúcou ihlou ,nezohľadňuje pohyb spoluobčanov, ktorí sa nepresúvajú na autách, chodia z osady, do osady cestami tretej triedy a navštevujú svojich príbuzných absolútne nekontrovateľne. Rovnako v mestských častí od kontajneru ku kontajneru ,ohnisku možnej nákazy.Tu ale nepríde na kontrolu ani len mestský policajt, ktorý môže upozorniť, prípadne poučiť o tom, že obsah kontajnera nepatrí na zem.

Teda v čase, keď nám ZBYTOČNE otvorili obchody so záhradkárskymi potrebami, a v čase keď by sa mohlo urobiť najviac, ostávame doma, v TV sme upozorňovaní za týchto okolností, na možné rodinné konflikty, až domáce násilie, nám štát neumožní tzv. prevetranie hláv, zabudnutie na koronavírové správy, ale nás podozrieva z orgií, ktoré na chalupe či záhradke s rodinou vyparatíme.

A je tu pondelok a mládenci sa nekontrovatelne presúvajú z  Hornej do Dolnej či Vyšnej do Nižnej,…..Mysleli ste aj na nich!!??

Priama úmera.

13.08.2023

Rozbehne. sa školský rok, zbohom prázdniny a o rok dovidenia. Niekoľko rokov dozadu, sa však vlečie problém s umiestňovaním či už škôlkarov, alebo učenia chtivých prváčikov, ktorí už niekoľko dní chodia so školskou taškou zavesenou na chrbte, doma, po byte a ukazujú sa pred mladším súrodencom s určitým dešpektom aký sú už veľký. Radosť je to ale predčasná, [...]

Medvedíci.

06.08.2022

Fauna, Flóra, ľudkovia a medvedíci, my všetci si hľadáme zaradenie a miesto na zemeguli, pri ohrození sa bránime, pri anektovaní útočime. Na Slovensku,prevláda názor , že sme národ holubičí a tak tu bola i vzácna symbioza medzi najväčšou u nás žijúcou šelmou, medveďom a človekom. Na rozdiel od amerického Grizlyho, ktorý zapríčinil nie jednu tragédiu , a ruského [...]

Vajce alebo sliepka?

15.04.2022

Ak by sme sa opýtali ukrajinského, alebo ruského vojaka na históriu, respektíve príčinu konfliktu tejto tragickej vojny,ktorá vydesí každého, kto má aspoň elementárny cit pre nezmyselné krviplienenie , tak opoveď z úst vojaka by bola rozpačitá, až žiadna. Odpoveď veliacich dôstojníkov by rovnako nebola relevantná. Teda za čo bojujeme ? Pred nami , vpravo i [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 96142x
Priemerná čítanosť článkov: 2530x

Autor blogu

Kategórie