Založ si blog

Rúšok náš každodenný.

Včera prišiel sused Fero trocha skôr z práce, ani v krčme na rohu sa nezastavil, akoby ho hnala predtucha čohosi neurčitého. ponáhľal sa domov.

Týmto stavom trpel už dlhší čas, krčmoví štamgasti s ním spolucítili, veď viacerí mali tieto neurčité pocity už skôr.  Bolo to slovko NEVERA.  Po odhalení pravdy, to riešili všelijako, najčastejšie znásobením dávky alkoholu, iní rezignáciou  a rozvodom.

Fero však nemal dôkazy, hoci si najal kamaráta z krčmy,,bývalého eštebáka neskôr SIS- kára Paľa, na sledovanie manželky, ktorému predplatil v krčme pivo a poldeci na mesiac vopred.

Keď som dopíjal druhú rundu, ktorá pozostávala z malého piva a poldeci borovičky, sa z horného konca začal ozývať krik. Spoza rohu sa vyrútili tri postavy. Na čele bežal šťúply mladík v tielku a slípoch, za ním pani Marta v župane a s ostupom piatich metrov Fero mávajúc s rúškom nad hlavou kričal “ ja ti dám, predavač rúšok“, Dvojica zvýšila náskok, pretože Fero vrazil do starej pani Urbanovičovej, ktorá venčila psíka, ktorý mimochodom mal nasadenú rúšku s motívom kostičky. Fero pomáhal paničke vstať zo zeme, dvojica zvýšila náskok a vbehla do krčmy, kde sa ukryla za pult . Keď dobehol Fero s penou na ústach, do cesty sa mu postavil krčmár Dávid s otázkou: “ Tak čo, ideš vyrovnať sekeru?“ ….“ni,,,,ee“odpovedal Fero. „Tak sa vráť pekne domov a príď iba s prachami, leboo“ ďalej netrebalo pokračovať, vďaka urastenej postave Dávida.

Pani Marta bola Dávidovou dcérou,  a tak facka, ktorá padla na jej líce, bola iba malým upozornením na dobré mravy. So slovami .:“Po čom sú tie rúška? sa Dávid obrátil na smilníka a doplnil : Zajtra tu chcem mať 5O kusov a už ruky preč od mojej dcéry. A tak zabezpečil krčmár rúška pre každého hosťa , keďže oni nato čas nemali.

Vďaka takým krčmárom odbúrame starosti pánovi ministrovi, a ďalším zodpovedným…..Vďaka.

 

 

Priama úmera.

13.08.2023

Rozbehne. sa školský rok, zbohom prázdniny a o rok dovidenia. Niekoľko rokov dozadu, sa však vlečie problém s umiestňovaním či už škôlkarov, alebo učenia chtivých prváčikov, ktorí už niekoľko dní chodia so školskou taškou zavesenou na chrbte, doma, po byte a ukazujú sa pred mladším súrodencom s určitým dešpektom aký sú už veľký. Radosť je to ale predčasná, [...]

Medvedíci.

06.08.2022

Fauna, Flóra, ľudkovia a medvedíci, my všetci si hľadáme zaradenie a miesto na zemeguli, pri ohrození sa bránime, pri anektovaní útočime. Na Slovensku,prevláda názor , že sme národ holubičí a tak tu bola i vzácna symbioza medzi najväčšou u nás žijúcou šelmou, medveďom a človekom. Na rozdiel od amerického Grizlyho, ktorý zapríčinil nie jednu tragédiu , a ruského [...]

Vajce alebo sliepka?

15.04.2022

Ak by sme sa opýtali ukrajinského, alebo ruského vojaka na históriu, respektíve príčinu konfliktu tejto tragickej vojny,ktorá vydesí každého, kto má aspoň elementárny cit pre nezmyselné krviplienenie , tak opoveď z úst vojaka by bola rozpačitá, až žiadna. Odpoveď veliacich dôstojníkov by rovnako nebola relevantná. Teda za čo bojujeme ? Pred nami , vpravo i [...]

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Michal Šimečka, Ide o pravdu

Šimečka v Ide o pravdu: Eurovoľby budú dôležitý signál dovnútra i navonok. Chceme zapustiť korene aj v samospráve

25.04.2024 12:00

Aj v prípade eurovolieb platí, že "nemôžu mať všetko", nebolo by dobré, aby koalícia mala najsilnejší hlas aj v europarlamente, hovorí Michal Šimečka.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 96853x
Priemerná čítanosť článkov: 2549x

Autor blogu

Kategórie