Založ si blog

Niečo z apolitického súdka.

S Ferom sa poznám dlhé roky, keď poviem, že ešte z čias povinnej vojenskej služby, tak to už je fakt dávno. Rád si posedel pri partičke kariet, s kamarátmi a pri nejakom tom pive, prešpikovanom  ohnivou vodou.

Občas zašiel na hokej, či futbal, rád sa pozrel za pekným dievčaťom, no skrátka normálny chlap.

Začiatky príkazových opatrení prijímal s pochopením, podľa neho hlavne rúška pridali ženám na atraktivite, pripadali mu ako novodobé Fatimy s tajuplnými očami.

Keď prišlo obmedzenie návštev pre fanúšikov športových podujatí posmutnel ale o to viac a dlhšie si posedel pri čertových obrázkoch a nejakej tej zápražke..

Keď prišlo obmedzenie v otváracích, či skôr zatváracích hodinách reštaurácii a baroch,,tak to už na Ferovi zanechalo stopu, čo bolo badať aj na jeho zarúškovanej tvári.

Doma ho namiesto Fatimy čakala Xantipa  a tak Fero dával prednosť kamarátom z mokrej štvrte, ktorí zatvorené pohostinstvá, nahradili konzumáciou alkoholu zakúpeného z neďalekého supermarketu, na lavičke v parku.

Najviac si rozumel s Janom Malým, hlavne preto, že Jano mu stále nechával vo fľaši viac ako polovicu pálenky pretože podľa jeho slov, ho ešte čaká práca u jednej paničky, ktorú manžel akosi zanedbáva. A po absolvovaní celoplošných testov, je stretnutie aj bezpečné.

Tak ahoj, rozlúčili sa, a Fero sa venoval nedopitej fľaši a kamarátom z vedľajšej lavičky.

Je čas ísť domov, supermarket zatvárajú, začína byť aj chladno, pálenka dopitá a tak sa Fero vybral pomalým krokom domov..

V byte bola tma, Fera však pochytil hlad a tak v kuchyni rozsvietil, aby si vybral z chladničky niečo pod zub.Trocha slaninky neuškodí povedal si Fero a., položil ju na nejaký modrý papier, ktorý bol na stole.  Neviem prečo žena nechala svoj test tu na kuchynskom stole a chystal sa ho odložiť.  Zrazu mu zrak padol na meno testovanej osoby.  JÁN MALÝ,a v hlave sa mu premietli slová teraz už bývalého kamaráta .

Od tohto dňa už Fero medzi štamgastov nechodí . Hovorí sa, že ho vidia na prechádzkach s manželkou,. Že by happy end?

 

 

Priama úmera.

13.08.2023

Rozbehne. sa školský rok, zbohom prázdniny a o rok dovidenia. Niekoľko rokov dozadu, sa však vlečie problém s umiestňovaním či už škôlkarov, alebo učenia chtivých prváčikov, ktorí už niekoľko dní chodia so školskou taškou zavesenou na chrbte, doma, po byte a ukazujú sa pred mladším súrodencom s určitým dešpektom aký sú už veľký. Radosť je to ale predčasná, [...]

Medvedíci.

06.08.2022

Fauna, Flóra, ľudkovia a medvedíci, my všetci si hľadáme zaradenie a miesto na zemeguli, pri ohrození sa bránime, pri anektovaní útočime. Na Slovensku,prevláda názor , že sme národ holubičí a tak tu bola i vzácna symbioza medzi najväčšou u nás žijúcou šelmou, medveďom a človekom. Na rozdiel od amerického Grizlyho, ktorý zapríčinil nie jednu tragédiu , a ruského [...]

Vajce alebo sliepka?

15.04.2022

Ak by sme sa opýtali ukrajinského, alebo ruského vojaka na históriu, respektíve príčinu konfliktu tejto tragickej vojny,ktorá vydesí každého, kto má aspoň elementárny cit pre nezmyselné krviplienenie , tak opoveď z úst vojaka by bola rozpačitá, až žiadna. Odpoveď veliacich dôstojníkov by rovnako nebola relevantná. Teda za čo bojujeme ? Pred nami , vpravo i [...]

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo silné zemetrasenie, evakuovali školy. Otrasy cítili aj Atény

29.03.2024 11:04, aktualizované: 12:41

Obyvatelia regiónu Olympia hovorili o veľmi silných otrasoch.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 96145x
Priemerná čítanosť článkov: 2530x

Autor blogu

Kategórie